Премиерът на Камбоджа Хун Сен, който е почитател на луксозните часовници, ще раздава произведени в страната часовници като сувенири на световните лидери, които ще участват в международна среща, на която страната му е домакин тази седмица.

Хун Сен, който управлява Камбоджа от 37 години, беше подложен на критики в последните години, след като беше заснет да носи луксозни часовници, в това число и от марките Patek Philippe и Richard Mille, които струват по над 1 млн. долара, докато по-голяма част от населението в страната живее в бедност. 

Снимки и видеа, споделени в официалния профил на Хун Сен във Facebook, показват лимитираната серия часовници, на които са гравирани надписите "ASEAN Cambodia 2022" и "Made in Cambodia".

"Тези часовници са направени в Камбоджа, като това е част от научното и технологично развитие на страната," написа Хун Сен за 25-те часовника.

Президентът на САЩ Джо Байдън е сред световните лидери, които ще присъстват на срещата на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (ASEAN) в столицата на Камбоджа Пном Пен.

Цената на произведените в страната часовници, които са дело на компанията Prince Horology, не беше обявeна.