Главният изпълнителен директор на най-голямата криптоборса в света Binance Чангпенг Жао призова за нови, но стабилни и ясни регулации за индустрията, с оглед на събитията от последните дни и на това, че някои участници на пазара "спестяват усилия".

"Ние сме в една нова индустрия, а в последната седмица видяхме как индустрията полудя," е заявил Жао по време на срещата на страните от Г-20 в Бали, Индонезия.

"Наистина имаме  нужда от известни регулации, наистина има нужда това да се направи както трябва, наистина имаме нужда това да стане по един стабилен начин."

Изказването на Жао идва в момент, в който неговите колеги и партньори от криптоиндустрията очертават стъпки за справяне с фалита на конкурентната борса FTX, основана от Сам Банкман-Фрийд.

FTX подаде заявление за фалит в петък, след като в продължение на седмица клиенти изтегляха средства от борсата, а в крайна сметка, Binance се отказа от предложението си за спасяването й.

"Смятам, че индустрията, като цяло, има роля да защитава потребителите и всички като цяло. Така че тук не става въпрос само за регулаторите. Регулаторите имат своята роля, но това не е 100% тяхна отговорност," казва Жао.

През уикенда той написа в Twitter, че Binance е спряла да приема депозити под формата на FTT токена на FTX и призова и други борси да направят същото.