Милиардерът Илон Мъск, който отскоро е собственик на Twitter, заяви, че безплатните обяди в централата на компанията са стрували по над 400 долара на човек, тъй като „почти никой не работел от офиса“, пише Insider.

Според него, в последните 12 месеца средната посещаемост в централата на компанията е варирала от 10 до 25%.

Пред The New York Times той обяви, че служителите ще трябва да плащат за обяда си от своя собствен джоб.

Мъск посочи, че Twitter е изразходила 13 млн. долара за храна само в централата си в Сан Франциско през последната година.

По думите му, критиките за спирането на безплатната храна са неоснователни, тъй като „хората, които приготвят закуската, са повече от тези, които закусват в централата“.  

Изчисленията на Трейси Хоукинс обаче не съвпадат с тези на Мъск. До преди седмица тя е отговаряла за имотите и хибридния начин на работа в компанията. Хоукинс, която напуска преди седмица, защото не искала да работи за Мъск, казва, че данните му не са верни.

Според нея, за закуска и обяд компанията харчи по 20-25 долара на човек. Средно в офисите на Twitter са присъствали между 20 и 50% от служителите, пише тя в своя LinkedIn акаунт.

Различните данни може би идват от факта, че Мъск говори само за централата, докато Хоукинс има предвид офисите на Twitter.

Припомняме, че в първото си обръщение към служителите на компанията Мъск каза, че очаква те да работят по около 80 часа седмично.

В интервю преди срещата на G20 в Индонезия милиардерът посочи, че той работи от сутрин до вечер, седем дни в седмицата.

„Часовете, които аз полагам като труд, са следващото ниво“, каза още най-богатият човек в света.

Само преди дни Мъск прати мейл до служителите на компанията в 2.39 часа след полунощ, в който им казва, че трябва да се завърнат в офисите или да напуснат.

Това се случва, след като той уволни 50% от служителите на Twitter след придобиването на социалната мрежа.