Много хора със сигурност си спомнят мача за световната титла в тежка категория между американците Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд на 9 ноември 1996 г. За мнозина първата асоциация не са спортните моменти от мача или победителя, а моментът, в който Тайсън захапа Холифийлд и му откъсна част от ухото - случка, която беляза историята на този спорт.

Днес обаче и двамата бивши боксьори са не само приятели, но и бизнес партньори. Те решиха да пуснат свой собствен продукт на пазара - бисквити и дъвки с канабис във формата на ухо,  от което липсва парче, съобщава dSport.

През 2018 г. Тайсън започна да произвежда легални екстракти от канабис и отглежда марихуана в ранчото си в Калифорния. От там идва и идеята да започне производство на сладкиши чрез компанията, в която е съдружник с бившия си опонент Холифийлд.

Вече си заслужава да си световен шампион, получаваш забранената бира в Катар

“Радвам се, че мога да обединя сили с бивш съперник и стар приятел и че може да превърнем нашите спортни битки в партньорство, което от своя страна може да има добро въздействие върху хората”, каза Тайсън.

От друга страна, Ивендър Холифийлд каза, че двамата с Тайсън са били спортни съперници, но тази нощ през 1996г. е променила живота им.