Най-скъпата компания в света – американската Apple, се присъедини към кандидат-купувачите на Манчестър Юнайтед.

От „червените дяволи“ вече потвърдиха новината, че американските собственици - фамилията Глейзър, е решила да се раздели с инвестицията си.

Според информация от Daily Star, технологичният гигант има интерес към придобиването на клуба срещу 5.8 млрд. паунда, равняващи се на близо 7 млрд. долара.

Базираната в Калифорния компания до този момент не е притежавала спортен отбор. Според запознати, рекламните възможности, които Манчестър Юнайтед предлага са предизвикали интерес сред Apple.

Ако сделката наистина се осъществи на посочената цена, това ще е най-скъпата продажба на спортен отбор. В момента този рекорд се държи от английския Челси, който беше закупен от консорциум, воден от Тод Боели по-рано тази година за 4.25 млрд. паунда, или 5.1 млрд. долара.

Един от големите проблеми, които новият собственик на Манчестър Юнайтед ще срещне, е нуждата от реконструкция на стадиона на тима.

Очаква се това да струва на клуба 1.5 млрд. паунда, или около 1.8 млрд. долара.

За сравнение – най-скъпият стадион в света, този на Тотнъм, беше построен за 1 млрд. паунда, или 1.2 млрд. долара.

Новината за продажбата на Манчестър Юнайтед вчера доведе до сериозно поскъпване на акциите на отбора. Те добавиха 25.84% към стойността си до 18.80 долара.

Сп. Forbes оценява „червените дяволи“ на 4.6 млрд. долара. Повече от него струват само испанските Реал Мадрид и Барселона.