Бихте ли изтеглили пари от банкомат, който показва паричните салда на всеки, който го използва?

Вероятно най-богатите посетители на артистичното шоу Art Basel Miami Beach, което е домакин на напълно работещата машина, наречена ATM Leaderboard, биха се изкушили да го направят.

Банкоматът класира потребителите — със снимки, заснети от камерата му — според размера на техните банкови сметки, съобщава CNN.

MSCHF

Понастоящем начело на "банкоматната класация" е физическо лице с салдо по сметката си от $2.9 милиона. Видео на екрана на банкомата, направено от посетител, показва брадат мъж в розова тениска до седемцифрената сума.

В Art Basel Miami Beach, където светът на изкуството се събира за панаири, пищни партита и музикални фестивали, произведения на изкуството редовно се продават за милиони долари.

„АТМ Leaderboard е изключително буквална дестилация на импулсите за парадиране с богатство“, казва Даниел Грийнбърг, съосновател на MSCHF.

Проектът е съвместно усилие между арт колектива и галерия Perrotin, която в момента е домакин на дебютното шоу на MSCHF в своята галерия в Ню Йорк.

Що се отнася до това къде може да се появи банкоматът след Голямата ябълка, Грийнбърг посочва, че това зависи от всеки, който иска да го придобие или заеме.

Най-добрите резултати ще останат в класацията след всяко показване, което вероятно повишава залозите за следващите му потребители.

Ако имате $3 милиона (или повече) в банковата си сметка и искате светът да го знае, можете да посетите банкомата на артистичното шоу до събота.