Хигиенисти, работещи в централата на Twitter в Сан Франциско, се присъединиха вчера към протестиращите пред сградата.

Демонстрацията беше организирана в същия ден, в който друга група служители обявиха, че са завели ново съдебно дело срещу социалната мрежа и нейния нов собственик Илон Мъск.   

Хигиенисти в централата заявиха, че нямат достъп до сградата от петък, като не са били предупредени за това.

“Нашият подизпълнител, който предоставя услуги по почистване в Twitter, е бил информиран от компанията, че договорът се прекратява,” казва Олга Миранда, президент на профсъюза на хигиенистите. “Така около 48 семейства остават без работа, а това се случва три седмици преди Коледа.”        

Те са искали да разговаря с новия собственик на Twitter за всичко това, но не са получили никакъв отговор.

Шумната демонстрация пред централата на Twitter не е единственото действие, което бившите служители предприемат.

В Лос Анджелис адвокат Лиза Блум заяви, че завежда съдебно дело от името на трима бивши служители, които са се оплакали от безпокойство и хаос, след като Илон Мъск е поел контрола над компанията.

“В определен момент ми беше казано, че може да бъда уволнен, ако събера екипа си, само за да изслушам техни въпроси или притеснения,” казва бившият служител Амир Шават. 

“Лаптопът ми се изключи в девет вечерта и целият ми достъп до всичко в компанията беше отнет,” казва Хелън-Сейдж Лий, бивш служител. 

Блум също така посочва, че от Twitter са обещали да изплатят обезщетение на служителите преди Мъск да поеме компанията, но това така и не се е случило.

От профсъюза на хигиенистите се извиняват на съседите за шума, но казват, че очакват да продължат с демонстрацията дни наред, тъй като Мъск е в централата и се надяват да привлекат вниманието му.