Състезанието за голямата награда на Нидерландия на пистата "Зандвоорт" ще остане в календара на Формула 1 до 2025 г., след като беше обявено официално продължаване на договора, информира dsport.bg.

Спортът се завърна на крайбрежната писта през 2021 г. с първоначална тригодишна сделка, но голямата популярност на Макс Верстапен го превърна в едно от най-големите събития в страната.

25-годишният пилот на Red Bull тази година стана двукратен световен шампион и спечели пред родната публика през 2021 и 2022 г.

Двойно повече спринтови квалификации през новия сезон във Формула 1

През 2023 г. ще има двама нидерландски пилоти на стартовата решетка, след като новобранецът Ник де Фрийс ще дебютира за отбора на "Алфа Таури", собственост на Red Bull.

"Гран при на Нидерландия бързо се наложи в календара като любимо състезание на феновете, носейки невероятна енергия и страхотно изживяване всяка година", каза в изявление главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

"Пълните трибуни през последните две години вдигнаха летвата по отношение на организацията и ние сме щастливи да продължим работата си с тях. Има огромен интерес за домакинство на стартове от Формула 1, така че това е доказателство за всичко, което организаторите направиха, за да затвърдят "Зандвоорт" в календара до 2025 г.

Нямаме търпение да се върнем следващото лято", добави той. Билетите за състезанието на 27 август догодина вече са разпродадени.