Airbnb предприема глобални мерки срещу новогодишните партита в имоти от нейното портфолио.

Компанията забранява резервациите на една нощувка за 31 декември, съобщава Daily Mail.

Антипарти рестрикциите ще бъдат в сила през новогодишния уикенд в 11 държави - САЩ (включително Пуерто Рико), Канада, Бразилия, Австралия, Нова Зеландия, Франция, Испания, Обединеното кралство, Ирландия, Португалия и Холандия.

Засилените мерки срещу купоните се въвеждат след успешен опит от миналата година, посочат от Airbnb.

Компанията обяснява, че въвежда ограничения за определени типове резервации, за да „се справи с разрушителните партита“. Сред тях са забрана за резервации на една нощувка от гости без положителна история на акаунта или изобщо без предишни резервации.

Тези практики бяха изпробвани в осем държави през 2021 г., като са допринесли за годишен спад в инцидентите по Нова година от около шест процента в Обединеното кралство, откакто са въведени за първи път през 2020 г.

„Миналата година приблизително 340 000 гости в световен мащаб бяха блокирани или пренасочени след опит да направят резервация в Airbnb за празничната нощ, включително повече от над 34 500 човека в Обединеното кралство,“ посочват от компанията.

От Airbnb допълват, че мерките ще насърчат отговорното пътуване, ще помогнат за предотвратяване на редки случаи на неуместно поведение и ще позволят на домакините, гостите и общностите да се насладят на празненствата в края на годината.

В момента Airbnb се стреми да насърчи повече хора да станат домакини и да отдават имотите си под наем.

Компанията наскоро представи нова функция, която предлага съвети от много опитни „супердомакини“ на сайта, на които се плаща за това.

„Трябва да помогнем на хората да правят пари“, казва главният изпълнителен директор на Airbnb Браян Чески пред AFP.