Ако някой е искал да се сдобие с част от централата на Twitter, може да се включи в търга, на който компанията предлага десетки сувенири и консумативи от офиса си в Сан Франциско.

Twitter разчиства и се опитва да се освободи от неща, като голяма статуя на птицата Twitter и сандъче за цветя във формата на “@”.

Сред не толкова интересните предмети са проектор, екрани iMac и бюра за работа прав. Компанията също така предлага няколко машини за еспресо и зарядна станция за електрически велосипеди.

Онлайн търгът ще започне на 17 януари и ще приключи на следващия ден, казват от Heritage Global Partners - компанията, която организира продажбата. Началните оферти за всички артикули варират между 25 и 50 долара.

След придобиването на Twitter от страна на Илон Мъск за 44 млрд. долара, милиардерът въведе редица мерки за ограничаване на разходите. Той освободи около половината служители, което доведе до завеждането на редица групови дела срещу компанията.

“Twitter отчита огромен спад в приходите поради факта, че групи активисти оказват натиск върху рекламодателите, въпреки че нищо не се променило по отношение на модерирането на съдържание, а ние направихме всичко по силите си, за да успокоим активистите,” написа Мъск в Twitter на 4 ноември.