Потребители са изтеглили средства за над 1 млрд. долара за ден от Binance, докато най-голямата крипто борса в света се бори с криза на доверието в дигиталните валути и опасенията, че също ще бъде въвлечена в разследванията в САЩ.

Главният изпълнителен директор на Binance Чангпенг Жао обяви, че нетните изтеглени средства възлизат на 1.14 млрд. долара във вторник, като потребители са продължили да местят активите си от неговата борса.

Нетните изтеглени средства за последните седем дни надхвърлят 3.6 млрд. долара, според анализ на компанията Nansen.

Отливът на средства е показателен за нервността, която заобикаля пазарите на крипто валути, след като миналия месец борсата FTX, която беше една от най-големите компании в индустрията, фалира. Основателят й беше арестуван, а срещу него бяха повдигнати обвинения за измама в САЩ.

Според Nansen, бързите тегления на средства са най-големите от юни, когато пазарът на дигитални активи беше въвлечен в безпрецедентен спад, при който стойността на популярни токени се срина.

Жао омаловажи мащабите на тези тегления на средства, заявявайки, че борсата “работи както обикновено.” “В някои дни имаме нетни тегления на средства, в други имаме нетни депозити,” написа той в Twitter.

През последния месец инвеститорите са изтеглили рекордни средства под формата на биткойни от борсите за криптовалути заради опасения относно сигурността на своите активи.

От Binance обявиха, че разполагат с активи на стойност над 60 млрд. долара и достатъчно средства, за да посрещнат тегленията. В предоставените от компанията данни обаче не са включени нейните задължения, което затруднява установяването на финансовото й състояние.

От борсата са заявили пред FT, че всички клиентски депозити са обезпечени със съответстващи активи и че “капиталовата ѝ структура е без задължения.”