Въпреки че разполага само с няколко десетки жилища, Индиън Крийк Вилидж в Маями е отделна община със собствен кмет и местно управление.

През 1939 г. законодателните органи на Флорида признават Индиън Крийк Вилидж съгласно несъществуващ вече закон, който позволява 25 или повече съседи да сформират град.

Днес изкуственият остров е дом на знаменитости, като Иванка Тръмп и Том Брейди.

Индиън Крийк е най-скъпият град в САЩ, по данни от 2021 г. на Zillow. През 2019 г. имение с 10 спални на острова е продадено за рекордните 50 млн. долара.

За да получите достъп до острова, трябва да сте жител или името ви да е включено в одобрен списък с гости. Входът е силно охраняван, като местното полицейско управление се намира в непосредствена близост до него.

13 полицаи на пълен работен ден се грижат за сигурността на острова по вода и суша.

Дори се обмисля инсталирането на система с лазерни лъчи по крайбрежието с цел предотвратяване на пристигането на неканени гости по вода.

Преди няколко години имение на острова е купено от Иванка Тръмп и Джаред Къшнър за 24 млн. долара.

Том Брейди и Жизел Бюндхен, които се разведоха наскоро, платиха 17 млн. долара за имение, което разрушиха, за да построят екологичен дом, информира Page Six.

Около голф игрището, което се намира в центъра на острова и е с площ от 300 акра, има общо 41 имота, което означава, че всеки дом има гледка към водата.

Средната продажна цена на имотите в Индиън Крийк е 21.2 млн. долара, според Realtor.com.

През май на острова беше обявено имение за продажба на стойност 59 млн. долара. Първоначално строителят му Тод Майкъл Глейзър заяви, че ще приема и плащания в биткойни.

Жилището в момента не е на пазара, но ще бъде пуснато отново за продажба, след като строителството бъде завършено. След фалита на крипто борсата FTX обаче, собствениците вече не възнамеряват да приемат плащания в криптовалути.

Придобиването на имот в Индиън Крийк също така не гарантира на купувача членство в местния супер луксозен голф клуб.

13 интересни факта за Пуерто Рико - най-старата колония в света

Местните жители информират Иванка Тръмп и Джаред Къшнър, че "трябва да кандидатстват за клуба", след като купуват дома си за 24 млн. долара в Индиън Крийк.

В началото на новия век кънтри клубът е обвинен в дискриминация срещу чернокожи и местни жители от еврейски произход, информират местни медии. От клуба отричат обвиненията.

Освен голф клуба, на острова няма много други неща за правене. Индиън Крийк Роуд е единствената улица в градчето и тя е задънена. Повечето от домовете имат собствени докове, но за разлика от други луксозни квартали в Маями, тук няма директен излаз на плажа.

Някои жители притежава или ползват под наем допълнителни имоти в Маями, като такъв е случаят с Иванка и Джаред Къшнър, който ползват апартамент под наем в намиращото се наблизо градче Сърфсайд.

Сред другите известни жители на острова през годините са инвеститорът Карл Айкан, супремоделът Адриана Лима и певецът Хулио Иглесиас.

Неприкосновеността на личния живот очевидно е на първо място за богатите жители на острова, като някои имения са особено добре скрити от улицата.

В комбинация с извънредните мерки за сигурност, тази неприкосновеност на личния живот е нещото, което привлича популярни имена към тази общност. Неслучайно градчето е оприличавано на бункер.