Общият брой транзакции в мрежата на Ethereum изпреварва тези с биткойни повече от четири пъти. Биткойнът обаче все още е най-търсената криптовалута в онлайн търсачките през 2022 г. 

Според данни на Nasdaq и Ycharts, цитирани от Cointelegraph, през 2022 г. е имало с 338% повече транзакции с етери (408.5 милиона), отколкото с биткойни (93.1 милиона).

Средният дневен брой на транзакциите е около 1.1 милиона за етера и 255 000 за биткойна. 

Обемите на транзакциите в биткойн мрежата обаче са по-стабилни от тези в Ethereum, където волатилността все още е доста по-висока. Това се дължи на пиковете в търсенето в определени моменти, като стартиране на нови NFT токени и други събития, които "поглъщат" големи обеми от криптовалути.

По-големите обеми на транзакциите на етера се запазват и в първите дни на новата година, като броят на транзакциите в мрежата на Ethereum на 2 януари достигна 924 614, което е четири пъти над тези с биткойни за същия ден (229 191), според Bitinfocharts.

И докато Ethereum в момента води убедително по отношение на обема на транзакциите и активността на търговията, биткойн остава най-търсената криптовалута онлайн.

Данните, цитирани от Cointelegraph, показват, че биткойнът е привлякъл най-голямо внимание в търсачката на Google през 2022 г. - с 28.4 милиона месечни търсения по целия свят.

Етерът е чак на четвърта позиция с малко под 4 милиона - след токените Shiba Inu и Dogecoin.