Жени, надяващи се да бъдат назначени за стюардеси в Kuwait Airways, е трябвало да се съблекат, за да бъдат проверени за белези и татуировки, пише Business Insider.

23-годишната Мариана разказва пред испанския вестник El Diario, че е  помолена да се съблече и да остане по сутиен, бельо и чорапогащник, за да бъде проверено тялото й. „Почувствах се като животно в зоологическа градина“, казва тя.

Интервютата за работа са се провели в хотел в Мадрид през ноември и са били организирани от най-голямата агенция за назвачаване на стюардеси в света Meccti. Три различни източника на El Diario посочват, че по време на интервюто са се почувствали неконфортно.

По време на първоначалната инспекция са отхвърлени жени, носещи очила, лещи, както и тези с видими белези и бенки. На следващия кръг от събеседването не са допуснати и жените с наднормено тегло.

Част от тях са попитани дали имат желание да отслабнат, а други – дали ще могат в бъдеще да се хранят по-добре. Според Мариана една от кандидатките е отхвърлена, тъй като не харесали кожата и усмивката й.

По нейните думи само три от 60-те явили се на подбора души са били мъже. От агенцията обаче веднага ги отхвърлили, тъй като казали, че авиокомпанията наема само представители на мъжкия пол от Кувейт за работата.

На втория етап от интервюто жените са помолени да отидат с една от интервюиращите в отделна стая, където да се съблекат.

23-годишната Бианка, която е от Румъния, казва пред изданието, че първото момиче излязло от там плачейки.

По нейнитe думи част от кандидатките са помолени да останат по бельо, за да бъдат проверени.

19-годишната студентка Мария посочва пред El Diario, че свалила блузата и панталона си и е огледана от горе до долу.

Испанското министерство на труда вече е започнало разследване след излизането на информацията.