През 2022 г. знаменитостите са инвестирали повече пари в недвижими имоти и от 2021 г., когато имението на дизайнера Калвин Клайн в Иист Хамптън беше продадено за 85 млн. долара и оглави класацията на Architectural Digest.

Ето и кои са най-скъпите имотни сделки на богатите и известните през миналата година.

Райън Сийкрест - 51 млн. долара

Телевизионният водещ Райън Сийкрест първо обяви за продажба имението си в Бевърли хилс през 2020 г. на цена от 85 млн. долара, но тогава не успя да сключи сделка.

Той понижи цената до 74.5 млн. долара през 2021 г., преди, в крайна сметка, да продаде дома през миналия месец за 51 млн. долара. Водещият на American Idol плати 36.5 млн. долара за имота през 2012 г.

Адам Лавин и Бехати Принслу - 51 млн. долара

През май фронтменът на Maroon 5 Адам Лавин и неговата съпруга модел Бехати Принслу продадоха имението си от 30-те години в Пасифик Палисейдс за 51 млн. долара, или с 6.5 млн. под първоначално обявената продажна цена.

Сумата обаче е с близо 20 млн. долара повече, отколкото двойката плати за него през 2018 г. на Бен Афлек и Дженифър Гарнър.

Адам Лавин и Бехати Принслу - 52 млн. долара

Приблизително по същото време, по което обявиха дома си в Пасифик Палисейдс за продажба, Лавин и Принслу платиха 52 млн. долара за имение в Монтесито, което е построено през 2009 г. за актьора Роб Лоу.

Адел/Силвестър Сталоун 58 млн. долара

Адел вдигна летвата високо в началото на 2022 г. с покупката за 58 млн. долара на имението на Силвестър Сталоун в Бевърли Хилс. Сделката, всъщност, е доста изгодна за нея, имайки предвид, че Роки първоначално беше поставил цена от 110 млн. долара за дома през януари 2021 г.

Елън ДиДженеръс и Порша де Роси - 70 млн. долара

Едва ли е изненада, че холивудската двойка Елън ДиДженеръс и Порша де Роси влизат в тази класация. Двойката със слабост към недвижимите имоти зае две места в миналогодишния Топ 10.

Двете сключват няколко имотни сделки през 2022 г., но имението Carpenteria, което закупиха наскоро срещу 70 млн. долара, е най-голямата. Имотът е съставен от два парцела с обща площ от 10 акра и голямо имение в тоскански стил.

Ким Кардашиян - 70.4 млн. долара

През септември Ким Кардашиян плати на актрисата Барет Суатек и нейния съпруг - инвеститора Адам Уайс, 70.4 млн. долара за тяхното имение на брега на океана в Малибу, което преди това принадлежеше на Синди Крофърд. 

Дрейк/Роби Уилямс - 75 млн. долара

В началото на март се появиха слухове, а имотните регистри впоследствие потвърдиха, че рапърът Дрейк е платил 75 млн. долара за имението на Роби Уилямс с площ 20 акра в тоскански стил в Бевърли Крест, Лос Анджелис.

Дрейк купува имота, който е първият му в Лос Анджелис, срещу 10 млн. долара по-малко от първоначално обявената цена. 

Тина Търнър - 76 млн. долара

През януари музикалната икона Тина Търнър и нейният съпруг Ервин Бах платиха 76 млн. долара за имение в Швейцария. Имотът включва 10 сгради и земя на брега на Цюрихското езеро. Бах заяви пред местни медии, че възнамеряват да го използват за “уикенд отдих.”

Еван Шпигел и Миранда Кър - 145 млн. долара

През август главният изпълнителен директор на Snapchat и неговата съпруга финализираха сделка за покупката на имение на стойност 120 млн. долара в Холмби Хилс.

Технологичният милиардер и бившият ангел на Victoria’s Secret платиха допълнителни 25 млн. долара за съседен парцел, с което общата стойност на сделката достигна 145 млн. долара. Продажбата на имението е една от най-големите жилищни имотни сделки в Калифорния.

Лари Елисън - 173 млн. долара

Първото място в тазгодишната класация е за друг технологичен милиардер – съоснователя на Oracle Лари Елисън. През лятото Елисън плати 173 млн. долара за имение в Палм Бийч, което разполага с къща за гости със седем спални и къща за мениджъра на имота, като всички постройки са свързани с подземен тунел.

Това е и най-голямата имотна сделка във Флорида. По-късно през лятото Елисън обяви друг свой имот в Палм Бийч за продажба на цена от 145 млн. долара.