Група ютюбъри обявиха, че са унищожили над 100 копия на VHS касета с филм в рамките на експеримент, при който са се опитали да увеличат стойността му.

След това продават последното копие от колекцията за 80 600 долара на търг в eBay.

На 30 декември YouTube каналът RedLetterMedia, който прави рецензии на стари и малко известни филми, пуска видео, в което водещите Ричард Еванс и Майк Стоклас обсъждат съществуваща тенденция за колекциониране на VHS касети, което води до продажбата им срещу големи суми онлайн.

Вдъхновени от неотваряно копие на филма "Завръщане в бъдещето", което е продадено на търг за 75 000 долара през юни 2022 г., те се заемат да установят какви са факторите, които превръщат една VHS касета в колекционерски артикул и заключават, че двата основни фактора са редкостта и състоянието, в което се намира.

Създателите на канала от години събирали колекция от VHS касети с научно-фантастичния филм Nukie, който излиза през 1987 г. Те решават да използват колекцията си за експеримента.

Стокласа описва във видеото Nukie като "почти забравен ужасен филм," допълвайки, че те са притежатели на най-голямата колекция VHS касети с него. 

Във видеото те разказват, че избират най-запазеното копие и го изпращат за професионална оценка на качеството, автентичността и състоянието. Копието получава оценка 8.5 от 10 възможни точки.

След това двамата се заемат да увеличат "редкостта" на тяхната касета, като унищожат всяко копие на Nukie, с което са се сдобили през последното десетилетие. Смята се, че собствениците на канала са имали над 100 копия на филма.

След като оставят само най-запазеното си копия, двамата го пускат на търг в eBay, като обявяват, че получената сума от продажбата ще бъде дарена на детска болница в Мемфис, Тенеси.

Търгът стартира на 2 януари, а четири дни и 224 оферти по-късно касетата е продадена срещу 80 600 долара. Видеото, в което е описан целият експеримент, пък има над 1.2 милиона гледания.