MrBeast сложи край на доминацията на PewDiePie като ютубъра с най-много абонати, а това е първата промяна на върха в класацията от 10 години.

Шведският създател на съдържание PewDiePie, чието истинско име е Феликс Келберг, но също така е известен като "Кралят на YouTube" се изкачи на върха по брой на абонатите през 2013 г. със своите видеа, в които реагира на различни игри.

През 2019 г. той стана първият човек, който успява да привлече 100 млн. абоната в YouTube.

Благодарение на филантропската дейност на MrBeast, чието истинско име е Джими Доналдсън, броят на неговите абонати достига 112 милиона този месец.

Въпреки че от YouTube не показват точните цифри, MrBeast по този начин изпреварва PewDiePie, който има 111 милиона абоната.

MrBeast е известен с видеата си, в които раздава парични големи награди и с различни благотворителни дейности.

През 2021 г. той стартира отделен канала в YouTube, който е насочен към филантропията. Каналът вече има над 10 милиона абоната и разполага с лицензирана благотворителна организация, която работи като хранителна банка и подпомага различни общностни в САЩ.

MrBeast и ютубърът Марк Робър организираха международни акции за набиране на средства за природозащитни цели под името TeamSeas и TeamTrees, като последната от тях набра над 24 млн. долара за засаждането на 20 млн. дървета в световен мащаб.

Самият PewDiePie дари близо 70 000 долара за проекта TeamTrees.

И макар MrBeast да се превърна в ютубъра с най-много абонати , той все още не може да се похвали с най-големия канал в YouTube. Лидер тук е индийската музикална компания T-Series с над 200 милиона абоната.