От началото на годината Петър Пекалиев оглавява „Централно управление на недвижимостите" на Каuflаnd Бългapия.

На своя нов пост той ще отговаря за развитието на One Stop Shopping концепцията на веригата, която постепенно трансформира магазините в търговски центрове.

Петър има солиден корпоративен опит, като последните 10 години е част от екипа на най-големия ритейлър у нас. Преди да се присъедини към семейството на Kaufland е заемал мениджърски позиции, свързани с управлението на ключови клиенти.

От постъпването си в компанията досега Петър е изминал всички йерархични позиции в отдел „Отдаване под наем“. В професионалния си път реализира множество значими за компанията проекти, свързани с развитието и налагането на One Stop Shopping концепцията.

Сред мащабните му проекти е модернизацията на хипермаркета Kaufland Варна Трошево, където се изгражда първата за веригата вътрешна вертикална детска площадка, обособява се модерен food court (зона за хранене) и се реализира разнообразен микс от наематели.

Петър може да се похвали с развитие на Shop in Shop концепцията във веригата, изграждането на устойчиви партньорски взаимоотношения и налагането и развитието на множество успешни концепции в цялата страна.

Последният му голям проект е концепцията на зоната с наематели в „зеления“ хипермаркет на веригата – Kaufland Горубляне. Петър Пекалиев стои и зад разработването на зоната с наематели в най-специалния обект на веригата – обновяването на Централни Хали.

Пекалиев има икономическо и бизнес образование от УНСС.