Crypto.com обяви днес, че ще съкрати броя на служителите си с 20%, на фона на предизвикателствата, с които се сблъскват борсите за криптовалути след фалита на FTX през миналата година.

Изявлението на базираната в Сингапур компания идва на фона на опасенията относно резервите и платежоспособността в целия сектор и само няколко дни, след като конкурентните борси Coinbase Global Inc и Huobi обявиха плановете си за съкращаване на около 20% от техните служители.

Според източник на Reuters, Genesis също е съкратила около 30% от служителите си.

Това ще е втората вълна съкращения в Crypto.com в рамките на около шест месеца, след като компанията намали броя на служителите си през юли миналата година, за да се справи с последиците от повишаващите се лихвени нива.

Фалитът на FTX “навреди значително на доверието в индустрията,” казва в свое изявление главният изпълнителен директор на Crypto.com Крис Марсалек.

“Точно по тази причина продължаваме да се фокусираме върху разумното финансово управление и взехме трудното, необходимо решение да намалим допълнително броя на служителите, за да поставим компанията в позиция за дългосрочен успех.”

Фалитът на основаната от Сам Банкман-Фрийд FTX е най-големият от поредицата такива в сектора на криптовалутите през 2022 г. Той предизвика разпродажби при дигиталните валути, а един милион кредитори рискуват да изгубят милиарди долари.