Търговията с акции на Мелифера на пазар Beam стартира. Компанията успя да набере 1.063 млн. лв. от първичното си публично предлагане, проведено в края на 2022 г.

Само в рамките на няколко седмици броят на листнатите компании на сегмента на БФБ за растеж на малки и средни предприятия се увеличи с четири. Преди това стартира и търговията с емисиите на АмонРа Енерджи, Ай Ти Еф Груп и МФГ Инвест. 

„Нарастващото търсене на естествена, богата на хранителни вещества храна, съдържаща витамини и основни минерали, допълнително стимулира пазара на суперхрани.

Компаниите за такива храни са вече във фокуса и на българските инвеститори. Това ясно пролича от подкрепата им за Мелифера.“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Българска фондова борса

„БФБ извежда Мелифера на съвсем друго ниво. Възможностите, които ни даде beam, задължават към още по-голяма прецизност в работата, защото сега сме отговорни не само към новите си акционери.

Изнасяйки продуктите си на чужди пазари, ние представяме България и потенциала на нейните МСП“, добави Биляна Лаундс-Николова, изпълнителен директор на компанията.

За Малифера

Мелифера разработва специализирана храна с функционални ползи. Компанията комбинира суперхрани с екстракти от традиционни растения с медицински свойства, за да създаде иновативни продукти.

Първият й продукт под собствена марка MelliGEL е енергиен гел за спортисти и е предназначен за издръжливост и концентрация при продължително натоварване. 

Мелифера АД планира да разшири капацитета си, като увеличи собствените си производствени мощности и добави към портфолиото си още иновативни храни, чиито рецепти вече са готови.