Бизнесмен от Саудитска Арабия е спечелил търг за покупката на златен билет, чрез който ще има възможност да се срещне със суперзвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Той е платил сумата от 2.6 млн. долара, пише CNN.

По-късно днес (бел. ред. 19.00 часа българско време) Роналдо ще направи деюбт след преминаването си в Саудитска Арабия. Той ще е капитан на сборен тим от Ал Насър и Ал Халил, който ще се изправи срещу Пари Сен Жермен на Лионел Меси.

Бизнесменът Мушреф Ал Фамди, който е генерален мениджър на холдинговата компания AqarOne, инвестираща в недвижими имоти, ще присъства на терена за откриващата церемония, след което ще има възможност да се срещне с Роналдо, Меси, както и неговите съотборници Килиан Мбапе, Неймар и др.

Ал Фамди също така ще е почетен гост на обяда с двата тима, а по-късно ще посети и съблекалните на двата отбора. В края на деня той ще присъства на общите снимки със спечелилия отбор.

Сумата от продажбата на билета ще се насочат към една от водещите благотворителни организации в Саудитска Арабия Ehsan.

Преди броени седмици Роналдо подписа 2.5-годишен договор с Ал Насър срещу близо 200 млн. долара на година. Меси, от своя страна, е посланик на туризма на страната от май миналата година.

През изминалата седмица се заговори, че бащата на Меси е пътувал до Саудитска Арабия, където е преговарял с Ал Халил за договор на стойност 300 млн. долара на година.