Световните лидери се събраха на ежегодната си среща в Давос.

Световният икономически форум имаше да решава редица въпроси, като неравенството между половете, климатичните промени, инфлацията, войната в Укайна, проблемите на пазара на труда и други.

В швейцарския град обаче имаше сериозно търсене на една конкретна услуга, пише Daily Mail.

Търсенето на секс услуги растe всяка година по време на събитието, на което присъстват световни лидери и известни лица от света на бизнеса, които обикновено пристигат в Давос с частните си самолети.

Най-често компаньонките отсядат в същите хотели, в които са настанени почетните гости на събитието и техните служители.

Една от тях - на име Лиана, разказва пред Bild, че се облича в подходящо за бизнес срещи облекло, за да не изпъква сред директорите, въпреки че простотуцията е легална в Швейцария.

По нейните думи, тя най-често се среща с американец, който идва в Швейцария по няколко пъти в годината и е един от 2 700-те официални гости на конференцията.

За своите услуги Лиана взима по 700 евро на час или по 2 300 евро за цялата нощ, плюс допълнителни средства за транспорт.

Мениджър на една от компаниите за подобни услуги в Ааргау, намиращо се на 160 км от Давос, казва, че нейни служителки са повикани 11 пъти и са получили 25 обаждания още в началото на събитието.

Тя разказва пред 20 Minuten, че част от босовете са заплатили за секс услуги както за себе си, така и за служителите си за парти в хотелите им.

36-годишната Салоун Балтус отказва да каже пред изданието кои са богатите й клиенти. Тя казва: „Повярвайте ми, не искате да влизате в съдебни спорове с тях“.

През 2020 г. проучване на сп. Times установи, че поне 100 проститутки са пътували към Давос за събитието. Информацията тогава беше получена от пожелал анонимност полицай.