Вчера ви представихме столичните квартали, в които се регистрира най-силен ръст в цените на двустайните жилища през 2022 г. Днес ще се спрем на тристайните апартаменти.

Данни на imot.bg, предоставени на Darik Business Review, показват, че в повече от половината столични квартали цените отчитат повишение от над 20% през миналата година.

Лидери в това отношение са Докторски паметник и Бъкстон, където цените растат с 34 и 32 на сто.

Докторски паметник в момента държи челното място и в класацията на най-скъпите двустайни жилища, като през изминалата 2022 г. там са обявени няколко сделки на цени от повече от 5 000 евро/кв. м.

В челото по повишение на цените през последните 12 месеца са още Лагера (+28%), както и Зона Б-19, и Лозенец (+27%). 

В три от кварталите тристайните апартаменти добавят 26% за периода – Подуяне, Дружба – 1 и Надежда, докато по 25% ръст е регистриран в Зона Б-18, Полигона, Симеоново и Борово.

Над 20% ръст данните показват и за Манастирски ливади, Красна поляна – 3, Павлово, Красно село, Люлин, Витоша, Горна Баня, Кръстова вада, Дървеница, Хаджи Димитър и Редута.

И друстайните, и тристайните жилище отчитат спад от гледна точка на офертните цени на имотите само в един столичен квартал – Иван Вазов, който традиционно е сред най-скъпите в София.

Най-скъпите тристайни имоти днес можем да купим в Докторски паметник, Лозенец и Изток, а най-евтините – в Красна поляна – 1, Люлин и Дружба -1.