Когато Кати Ууд говори, хората слушат.

Главният изпълнителен директор на Ark Investment Management имаше безупречна репутация относно инвестиционните си решения до миналата година.

През 2022 г. нейните фондове се представиха изключително слабо, най-вече заради срив на част от вложенията й – най-вече Tesla, загубила над 65% от стойността си.

Ууд основава инвестиционната си компания през 2014 г. Тя носи столици милиони долари на своите вложители в периода до 2021 г.

Преди дни тя участва на събитие, организирано от Грант Кардон. Именно там тя за пореден път обясни, че вярва в дългосрочното инвестиране.

Запитана за единствената компания, в която би вложила спечелени 1 млн. долара от лотарията, но с условието да притежава инвестицията си повече от 10 г., тя избра едно от големите вложения на фондовете си. 

„Не мисля, че ще ви изненадам, ако кажа, че тази компания ще е Tesla”.

По думите й книжата на компанията могат да поскъпнат до 1 500 долара в следващите пет години. Именно на толкова се оценяват акциите при оптимистичния сценарий за развитието на Tesla.

Не бива да забравяме, че Ууд е един от най-големите оптимисти за бъдещето пред най-големият производител на електрически автомобили в света.