Кристиано Роналдо подписа най-големия договор в историята на футбола в Саудитска Арабия и ще печели по 200 милиона годишно от отбора на Ал Насър. Въпреки това португалецът е активен на "пазара", прави някои ходове, които привличат голямо внимание в обществото, като последният от тях е продажбата на частния му самолет, чиято стойност се оценява на около 23 милиона евро.

Кристиано купи мощния самолет през 2015 г. и тогава той беше напълно съобразен с нуждите му, пише Dsport.bg

Освен двучленния екипаж, в частния самолет Gulfstream G200, с който Кристиано често пътуваше до някоя атрактивна дестинация с избраницата си Джорджина или приятели, има място за още осем души.
 


Сега обстоятелствата са се променили. Междувременно семейството на Кристиано Роналдо се увеличи значително, така че сега само той, Джорджина и децата се нуждаят от седем места в самолета. Въпреки че разположението на седалките може лесно да се регулира, е ясно, че семейството на известния футболист може да се побере в този самолет.

 
 


Явно Кристиано вече е намерил купувач. Испанският "ABC" съобщава, че подробностите по продажбата са договорени, но не се разкрива цената, за която Роналдо се е съгласил да отстъпи самолета, както и самоличността на лицето, което ще го купи.

Цената от 23 милиона евро не е непременно вярна, защото е само оценка на хора, които следят развитието на този пазар, но трябва да се отбележи, че този модел е много рядък, защото има зона за забавление, малка кухня, телефон, интернет, гардероб за съхранение на дрехи. 
 


Само около 250 такива самолета са направени някога и след малко повече от десет години производство, той е наследен от модела "G280", който скоро става най-атрактивният на пазара. Може би Кристиано се готви да инвестира в него и да осигури на семейството нов домашен любимец за дълги пътувания.