Най-гледаното и най-грандиозно спортно събитие в САЩ предстои.

Става дума за Super Bowl LVII. Всички рекламни спотове са продадени още в края на януари, информира dsport.bg, позовавайки се на телевизия FOX, която държи правата за излъчване.

Големият сблъсък между Канзас Сити Чийфс и Филаделфия Ийгълс е идната неделя. В Щатите Супербоул е най-голямата сцена за рекламодателите. Те могат да промотират продуктите и услугите си пред мултимилионна аудитория.

Марк Еванс от рекламния отдел на телевизията, излъчваща двубоя, съобщи, че са разпродадени всички рекламни спотове, като цената е главозамайваща.

Рекламен клип с продължителност от 30 секунди струва между 6 и 7 милиона долара. Повече реклами са продадени именно в този ценови диапазон.

Миналогодишният Супербоул беше наречен „Крипто Боул“. Четири от най-големите борси за криптовалути рекламираха бизнесите си.

Еванс добавя, че повечето реклами са разпродадени месеци преди голямото спортно събитие в американския футбол. 90% от рекламните спотове са изчерпани до края на лятото, останалите се продават с по-бавни темпове.