Празнувайки първата си годишнина в България, Kyndryl, най-големият доставчик на IT-инфраструктурни услуги в света, отново потвърди ангажимента си към българските и международните клиенти, които разчитат на дигитализацията, за да изграждат глобално конкурентни бизнес-модели.

"През последната година се трансформирахме със скоростта на светлината. Това пътуване ни превърна от отдел за IT услуги в компания, която влияе върху развитието на иновациите и цифровите технологии в България. Бързо спечелихме доверието на българските клиенти. А чрез клиентския център за иновации и споделени услуги на Kyndryl в София печелим доверието и на международните ни партньори", заяви Александър Николов, управляващ директор на Kyndryl България.

Първа инвестиционна банка (Fibank), която е сред най-големите банки в България, повери на Kyndryl проектирането и внедряването на модерна платформа за дигитализация на бизнес процесите по обработка на кредити на физически лица. Въз основа на този успех, по-късно Fibank ангажира Kyndryl България и за следващия си важен проект: оптимизиране и миграция на процесите по обработка на корпоративни кредити към новата дигитална платформа на Fibank.

“Действайки като истински бизнес и технически консултант за нас, Kyndryl Bulgaria ни помогна да изградим успешна стратегия за модернизация на бизнес процесите за обработка на кредити, която да постигне и реални резултати. Ние не само оптимизирахме и мигрирахме бизнес процеси към новата дигитална платформа, но и преминахме към истински дигитални активи, които се използват в пълния си капацитет. Доволни сме, че проектът беше изпълнен навреме – в строго определените за него срокове, миграцията премина гладко и беше много успешна“, коментира главният изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank Никола Бакалов. 

Kyndryl е най-големият доставчик на IT-инфраструктурни услуги в света. Компанията проектира, изгражда, управлява и модернизира ключови информационни системи. През последната година пазарът ѝ нарасна до 510 млрд. долара в световен мащаб. Сред клиентите на Kyndryl са хиляди компании в над 60 държави. В България Kyndryl успява да покрие всички сегменти на българския пазар за информационни и комуникационни технологии, който през последните седем години има оборот с 300% ръст и достига 2.5 млрд. евро.

"Много съм горд от работата на Kyndryl в България, която докосва живота на много българи. Независимо дали теглите пари от банкомат, откривате банкова сметка или пазарувате онлайн, вероятно някои от технологиите и практиките, поддържани от Kyndryl, участват в предоставянето на вашата услуга. В компанията работят висококвалифицирани специалисти, които поддържат местни и международни клиенти от ключови индустрии", казва Александър Николов. 

Kyndryl има шест глобални практики, организирани около начина, по който клиентите употребяват IT услуги - Cloud Services; Core Enterprise and zCloud; Applications, Data and AI; Digital Workplace; Security and Resiliency; and Network and Edge.

Миналата година компанията обяви и няколко иновативни технологии, които значително разширяват диапазона на предлаганите услуги: 

    • Kyndryl Bridge - отворена платформа за интеграция, която дава възможност за контрол на персонализирането на ключови операции и поглед в реално време върху IT операциите.  Платформата интегрира съществуващи инструменти, интелектуална собственост, процеси и партньорства, за да могат клиентите да се възползват максимално от възможностите на облака или облаците и да се осигури оптимална оперативна среда във вид на услуга.  Kyndryl Bridge е замислен като среда за дигитално сътрудничество, която ще продължи да се разширява и разраства с течение на времето, свързвайки технологичните решения на Kyndryl, пазарните иновации и експертния опит на индустрията.

    • Kyndryl Vital - Kyndryl Vital е услуга за съвместно работа, в което професионалните дизайнери и техническите експерти на Kyndryl работят рамо до рамо с клиенти и партньори за решаване на сложни IT задачи. 

    • Kyndryl Consult - консултантски услуги и услуги по внедряване които могат да ускорят цифровата трансформация, обвързвайки конкретните технологични решения с бизнес резултатите.  

"Новите услуги - Kyndryl Bridge, Kyndryl Vital и Kyndryl Consult - са чудесни примери за това как новата свобода на Kyndryl й позволява да инвестира в нашия бизнес и в успеха на нашите клиенти", добавя Николов.