Jeep представи най-скъпия си SUV модел Wrangler SUV, чиято цена надхвърля 115 000 долара.

Лимитираната серия носи името Wrangler Rubicon 392 и се предлага с персонализирана офроуд доработка от American Expedition Vehicles (AEV).

Само 150 броя от модела ще бъдат произведени като част от една по-голяма колекция за 20-тата годишнина на популярния модел Wrangler Rubicon. Автопроизводители, като Stellantis, компанията майка на Jeep, напоследък тестват ценовата си мощ върху лимитирани модели и такива от по-висок клас.

“Ние със сигурност тестваме различно ниво, но вторичният пазар прави това сега,” казва Джим Морисън, старши вицепрезидент и ръководител на Jeep за Северна Америка. 

Притежателите на автомобили от марката Jeep са известни повече от всички други в автомобилната индустрия с това, че персонализират с огромни количества аксесоари и части своите SUV-та.

Новият модел е задвижван от V8 двигател с максимална мощност от 470 конски сили и ускорява от 0 до 100 км/ч за около 4.5 секунди, според компанията.

Офроуд частите включват 37-инчови гуми и специални светлини, брони, амортисьори и друго оборудване за катерене по скали и други пресечени терени.

Рекордно високата цена от 115 668 долара е за модела Jeep - AEV. Цената на модела Wrangler Rubicon 392 от 2023 г., без допълнителните офроуд характеристики, започва от 94 485 долара. Хибридната версия на Wrangler Rubicon е с базова цена от 71 380 долара.

Всички автомобили са с включени елементи в чест на 20-тата годишнина на моделите Rubicon. Те също така се предлагат с нова предна решетка, комплект с инструменти от 83 части и други характеристики.

Поръчките се очаква да започнат по-късно през месеца, а новите автомобили ще пристигат в представителствата през второто тримесечие на годината, според Jeep.