Първо поколение iPhone от 2007 г. беше продаден за над 63 000 долара по време на онлайн търг, което е над 100 повече от оригиналната му цена.

Кутията на устройството никога не е отваряна, според аукционна къща LCG Auctions.

Първият iPhone струваше 599 долара и предлагаше на потребителите на Apple 3.5-инчове екран с 2-мегапикселова камера, вградена памет от 4 или 8 GB, възможност за свързване с интернет и iTunes.

Моделът не разполага с онлайн магазина за приложения на Apple, използваше 2G мрежа и не можеше да работи на мрежата на оператора AT&T.

Наддаването за този конкретен телефон започна по-рано през месеца при цена от 2 500 долара. Според уебсайта на LCG, направени са общо 27 оферти. 10 души са наддавали за телефона, а победителят е „жител на САЩ“, според Марк Монтеро, основател на LCG Auctions.

Предишната собственичка на телефона Карън Грийн получила 8-гигабайтовата версия като подарък, но опаковката никога не e нарушавана, заяви тя по време на телевизионно предаване през 2019 г. Тогава телефонът е оценен от на 5 000 долара от експерт.

Друг неразопакован iPhone от първо поколение, като този на Грийн, беше продаден за над 39 000 долара също от LCG Auctions през октомври.

iPhone промени начина, по който милиарди хора по света комуникира, плащат, вършат си работата, правят снимки и дори как стават сутрин. Той „уби“ десетки индустрии (малки видеокамери, MP3 плейъри, разгъващи се телефони) и даде живот на много други.

По време на ежегодната конференция на Macworld през 2007 г. тогавашният главен изпълнителен директор на Apple Стив Джобс откри презентацията си с: “Днес заедно с вас ще пишем история.”

Джобс определи новия смартфон като “революционен мобилен телефон”, който ще разполага с iPod, телефон и “интернет комуникатор.”