Собственикът на Ливърпул, американският бизнесмен Джон Хенри, настоява, че известният английски клуб не се продава. Компанията собственик, в лицето на FSG, просто търси нови инвеститори, съобщава dsport.

През ноември от Fenway Sports Group обявиха, че търсят нови инвеститори в опит за рекапитализация, но няколко английски медии твърдяха, че се обмисля и пълна продажба на клуба. „Червените“ се оценяват на 3.75 милиарда паунда и няколко инвеститори от Саудитска Арабия и Катар се интересуват от придобиването на клуба.

Но сега Хенри, който рядко прави публични изявления, поясни, че няма да има продажба на клуба в близко бъдеще. Той направи коментара си пред репортери, които следят бейзболния отбор Бостън Ред Сокс, който също е собственост на американския бизнесмен. 

Манчестър Юнайтед повишава цените на билетите за първи път от 11 години

„Знам, че имаше много разговори и изявления относно Ливърпул, но ще се придържам към фактите: това е просто формализирането на един продължаващ процес“, сподели Хенри.

„Ще останем ли завинаги в Англия? Не. Продаваме ли Ливърпул? Не, ние говорим с инвеститори за Ливърпул. Вярвам, че ще се случи нещо в това отношение, но няма да е продажба. Продали ли сме нещо през последните 20 години?“, отговори Хенри.