Индексите на Уолстрийт записаха губеща сесия вчера, като технологичният Nasdaq Composite се понижи с 2.05%, а S&P 500 затвори с 1.85% надолу. Dow Jones отчете понижение от 1.66%, затваряйки под 200-дневната си средна стойност за първи път от 9 ноември. И трите индекса са на път да изгубят поне по 3% за седмицата

Акциите на финансовите компании оглавиха спада вчера, като книжата на SVB Financial поевтиняха с 60%, след като компанията обяви, че планира да набере над 2 млрд. долара капитал, в опит не компенсира загубите от продажба на облигации.

Изявлението предизвика разпродажби във финансова сектор, засилвайки опасенията на инвеститорите, че по-високите лихви ще доведат изпадане в просрочие на кредитополучатели и загуби за банките. Финансовият сектор записа най-слабо представяне в S&P 500 вчера, губейки 4.1%, като това бе най-лошият му ден от 2020 г.

Погледите на инвеститорите днес се насочват към данните неселскостопанската заетост през февруари, които се очаква да излязат по-късно през деня. Предварителните очаквания на икономистите, очаквали в анкета на Dow Jones, очакват щатската икономика да е създала 225 000 нови работни места през миналия месец, след като заетостта скочи с 517 000 през януари.

Безработицата се очаква да остане без промяна в сравнение с януари, когато падна до 3.4%, достигайки най-ниското ниво от 1969 г.

На валутните пазари доларът днес поскъпва, а доходността по двегодишните краткосрочните щатски държавни облигации отстъпи с 12 базисни пункта до 4.7837% в азиатската сесия.

Биткойн се търгува на ниво малко над 20 000 долара след като последиците от ликвидацията на Silvergate натежаха на общите нагласи на пазара на дигитални активи.

Фючърсите на петрола от сорта Брент поевтиняват с 0.54% до 81.15 долара за барел, докато тези на щатския лек суров петрол отстъпват с 0.78% до 75.13 долара за барел.

Спот цената на златото остава почти без промяна на ниво от 1 830 долара за тройунция.