Най-големият ритейлър у нас - Kaufland България, разшири складовата си база, която се намира в пловдивското село Стряма, с нови 1147 кв. м. 

С това общата площ на най-голямата логистична база в България и на Балканите надвишава 113 000 кв. м.

Разширението е на зоната за замразени храни и се равнява на 1100 палетоместа, съобщават от компанията, допълвайки, че общата площ на помещението за съхранение на дълбоко замразени храни надвишава 6000 кв. м.

На официалното откриване на разширението присъстваха извънредният и пълномощен посланик на Федерална република Германия Ирене Планк, почетният консул на Федерална република Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова и д-р Митко Иванов, главен управител на Германо-българската индустриална камара.

Логистичният център на Kaufland България

Централният склад на Kaufland се състои от две мегаструктури, разположени на площ от 113 000 кв. м. Общият капацитет на складовия комплекс надвишава 111 000 палетоместа, като всеки ден в базата пристигат по 150 камиона със стоки.

Над 1.3 млн. са общо палетата, които всяка година се комисионират в него и се транспортират до всичките 63 хипермаркета в цялата страна.

Логистичният център се състои от 12 отделни зони, като температурният режим в тях е от  -23° до +23°, за да се осигури и гарантира перфектно качество на стоките.

Броят на служителите, които работят за обезпечаване на всички процеси в него, е 580. При прием на стоките на място в Централния склад се извършва и ключова част от качествения контрол на продуктите, предназначени за магазинната мрежа на най-големия ритейлър у нас.

Специалисти по качеството ежедневно одитират постъпващите артикули и съблюдават за това те да отговарят на критериите за цвят, структура, размер и вкус.