Daily Mail представя царствен набор от замъци, достъпни за наемане през Airbnb - от френски замък на час път от Париж до внушителна крепост в дивата природа на Шотландия.

Някои имоти са оградени с ровове и предлагат спални в извисяващи се кули, докато други са били средновековни затвори и разполагат с мистериозни скрити проходи.

Която и крепост от селекцията да си харесате, гарантирано в нея ще се почувствате като крал в собствения си замък...

Замък Walton, Северен Съмърсет, Англия

Този величествен замък от 17 век се намира в зашеметяващата провинция Съмърсет, кацнал извън крайбрежния викториански град Кливдън.

Спалните са разположени в кулите на замъка и вътре в осмоъгълната крепост. Има отделна „кула за развлечение“, както и две по-големи кули за организиране на вечери и танци.

Имотът разполага със „зашеметяваща“ дървена гореща вана, отопляем вътрешен басейн, библиотека и всекидневна с каменна камина, които могат да бъдат съчетани с дейности, като дегустации на вино, вечери в средновековен стил и сесии за стрелба с лък.

В замъка могат да се настанят повече от 16 гости на вечер на обща цена от 2300 евро.

Дворец Scone, Пъртшир, Шотландия

С история, датираща от повече от 1000 години, дворецът е известен като място за коронясване на шотландските крале - тук са короновани Робърт Брус, Макбет и Чарлз II.

Гостите могат да се потопят в неговото наследство с престой в „красиво декорираното“ крило Balvaird в северозападната част на двореца, което се намира на кратко разстояние с кола от град Пърт.

За гостите на Airbnb могат да се организират специални обиколки на двореца, като те имат достъп и до частни градини по време на престоя си. За допълнителна щипка лукс могат да бъдат осигурени готвач и камериерка.

В замъка могат да се настанят шест души от 75 евро на вечер на човек.

Chateau de Farcheville, регион Есон, на около час път от Париж

Можете да имате целия този френски замък от 14 век за себе си, ако желаете. Описано като „спиращ дъха френски замък“ в Airbnb, историческото жилище – което никога не е било отворено за обществеността, може да се похвали с 22 спални и 34 бани.

Гостите могат да изследват „скрити врати, проходи и тайни стаи“ и дори има средновековни затворнически килии, които чакат да бъдат открити. Бляскавите характеристики включват басейн и спа, достъпен покрив и подземна винарска изба.

Замъкът, в който могат да се настанят над 16 души, е на обща цена от 19 000 евро на вечер.

Le Chatelet Thilouze, регион Център-Вал дьо Лоар, Централна Франция

Целият този замък, построен от благородника Рене Галебрун през 1520 г. върху средновековна мота, е достъпен за наемане в Airbnb, посочен като Le Chatelet Thilouze.

„Реставриран с всички съвременни удобства, той е идеален за разглеждане на долината на Лоара“, посочва платформата за краткосрочни наеми

„Времето сякаш е спряло“ в имота, който включва ров, процепи за стрели и спални, които се помещават в кулите на замъка и прилежащия му параклис. „Плуването и карането на лодка в рова беше страхотно“, според потребител на Airbnb.

Шатото може да побере до девет гости за 55 евро на вечер на човек.

Замък Kinnaird в Ангъс, Шотландия

Този „луксозен“ апартамент, посочен в Airbnb като Macduff Tower, е разположен на втория етаж на замъка Kinnaird от 15 век, дом на херцога на Файф.

Имотът обещава да предложи „истинско усещане за величие“ със своите бани с подвижни тавани, леглото с балдахин в основната спалня и открития огън, бумтящ в „елегантната“ всекидневна.

В околното имение, разположено близо до брега на Северно море, има огромно разнообразие от диви животни, включително червени катерици, кълвачи, сови и скопи, докато близката река Южен Еск е дом на сьомга и дори сладководни перли.

Апартаментът, подходящ за до четирима гости, е на цена от 36 евро на вечер на човек.

Замък Watermouth, Северен Девън, Англия

Завършен през 19 век, замъкът Watermouth, се намира близо до красивия морски курорт Илфракомб.

Гостите, отседнали в апартамента на първия етаж, който се отдава през платформата, имат достъп до вътрешен отопляем плувен басейн – може да чуят музика, носеща се от античния орган Mortier на замъка, докато плуват.

Имението разполага с прекрасни озеленени градини. Замъкът също така притежава музей, който е отворен за обществеността, изпълнен с любопитни артефакти, като викторианска кухня, голям железопътен модел и аркада от игрални автомати.

Имотът, който побира до шест души, е на цена от 44 евро на вечер на човек.

Замък Arenfels, Югозападна Германия

Датиращ от 13 век, замъкът е разположен сред лозя в Югозападна Германия, надвиснал над малкия град Бад Хонинген на брега на Рейн.

Имотът под наем, определен като „Ловна стая“, се намира в западното крило на замъка и предлага „уютна атмосфера“ и „красива гледка“ към региона. Платформата препоръчва да прекарате дните си в опознаване на местността.

Стаята със самостоятелна баня, в която могат да спят четирима, е на цена от 45 евро на вечер на човек.

Yannon Towers, Южен Девън, Англия

Описван едновременно като замък и викторианска глупост - имот, построен за декоративни цели, може да бъде нает изцяло. Смята се, че филмовата звезда Вивиен Лий някога е била редовен гост на кулите, които се намират в крайбрежния град Тейнмут.

Каменна вита стълба води гостите до кулата на сградата, където са възнаградени с „невероятни“ гледки към околността. Спалнята в кулата с нейното легло с балдахин носи истинско удоволствие – особено в красив слънчев ден, когато се разкрива приказна гледка от прозорците от три страни.

На долния етаж гостите ще намерят „оригинална антична тоалетна“ и игри на тема убийство.

Къщата може да побере до 10 гости на цена от 27 евро на вечер на човек.

Замък Caverswall, Стафордшир, Англия

Обявен в Airbnb като „Приказен замък“, Caverswall Castle е „зашеметяващ“ имот, построен в началото на 17 век на мястото на замък от 13 век.

Гостите се изкачват по вита стълба, за да отседнат в една от каменните му кули, откъдето се наслаждават на „живописни гледки“ към рова, който обгражда имота. Като алтернатива те могат да наемат една от стаите в главния замък.

По време на престоя си гостите могат да изпият чаша чай сред историческата библиотека или да прекарат една вечер в билярдната зала и трапезарията.

Има и много възможности за еднодневни екскурзии - тематичният парк Alton Towers и туристическите пътеки на Peak District са на кратко разстояние с кола.

Замъкът може да побере над 16 души на цена от 209 евро на вечер на човек.

Замък Dollarbeg, Шотландия

Този апартамент под наем, наречен „Кулата“, е „луксозен“ имот в замъка Доларбег, завършен през 1889 г. и разположен близо до Стърлинг.

Характеристиките на апартамента включват „три тематични спални, зала за кино и кула със самостоятелна тераса на покрива, предлагаща панорамна гледка към околността и хълмовете Охил“. Във всяка спалня има легла с балдахин с луксозно спално бельо.

Като привилегия при пристигане се предоставят бутилка шампанско и „традиционна кошница за добре дошли“. Потребител на Airbnb го описа като „красив апартамент в замък, подобен на Дисни“.

Имотът, в който се настаняват шест души на вечер, е на цена от 72 евро на вечер на човек.