ESG практиките в логистиката ще представи по време на първата конференция на Darik Business Review за 2023 г. ESG - Investing in our future управителят на cargo-partner България Димчо Димчев.

Завършил „Управление на веригата на доставките“ и „Финанси“ във Виенския университет, Димчев стартира кариерата си като стажант в австрийски спедиции. Продължава развитието си в отдел „Логистичен инженеринг“ във „Франс Маас“, Нидерландия.

През 2005 г. се завръща в България и изпълнява различни функции във „Вектра“ ООД (джойнтвенчър с „Франс Маас“ и впоследствие с ДСВ). От 2012 г. е ръководител направление „Логистични решения“ в „Гебрюдер Вайс“. През януари 2020 г. поема управлението на cargo-partner у нас.

Каква част от бизнес стратегията на cargo-partner представляват ESG практиките и как те могат да подпомогнат сектора на логистиката в бъдеще? Ето какво сподели Димчо Димчев пред Darik Business Review:

Каква част от бизнес стратегията на cargo-partner представляват ESG практиките?

Опазването на околната среда е сред приоритетите ни и ние постоянно следим какво е въздействието ни върху нея. Затова си поставихме за цел до 2030 г. да намалим въглеродните си емисии с поне 40%, в сравнение с 2019 г.

Разработихме набор от първоначални мерки, като инвестиции във фотоволтаични системи в нашите сгради, модернизиране на нашите складове и офис сгради и намиране на доставчици на възобновяема енергия.

Постоянно популяризираме и алтернативите за транспорт с намалени въглеродни емисии сред нашите клиенти.

Как добрите ESG практики могат да подпомогнат сектора на логистиката в бъдеще?

Следвайки своята ESG стратегия, ние образоваме и насочваме мисленето на нашите служители и партньори към правилното използване на изчерпаемите ресурси.

Прилагаме тези процеси и технологии, които са налични и ще внесат подобрение още сега, като същевременно работим по онези от тях, които могат да променят бъдещето.

Максималната утилизация на транспортните средства е добър начален подход за намаляване на вредните емисии, който носи и чисто икономически ползи. 

В стремежа си да използваме все по-малко хартия, подобряваме онлайн услугите си, а дигитализацията помага за предотвратяване на грешки и за оптимизиране веригата на доставки.

Сътрудничим си с аеролинии и корабни линии за намаляване на въглеродния отпечатък чрез възобновяеми горива.

ESG - Investing in our future ще се състои на 19 април в зала "Васил Левски" на Hyatt Regency Sofia. Входът е свободен и не се изисква регистрация.

Конференцията се осъществява с подкрепата на Yettel, ОББ, Филип Морис България, Кока-Кола ХБК България, Аксенчър България, Кауфланд България, Летище София и Българска фондова борса.

Повече за събитието можете да откриете тук, както и в LinkedIn и Facebook каналите на Darik Business Review.