Основните индекси на Уолстрийт приключиха вчерашната сесия с повишения, подкрепени от технологичния сектор. Индексът Nasdaq Composite оглави ръста с ръст от 0.76%, след като акциите на Alphabet и Microsoft поскъпнаха с 3.76% и 2.55%, респективно.

S&P 500 добави 0.36% за деня, след като изтри загубите си от по-рано през сесията, записвайки първата губеща седмица от четири седмици насам. Dow Jones Industrial Average записа минимално повишение от 0.01%.

За седмицата S&P 500 отчита понижение от 0.1%, Dow Jones нараства с 0.6%, а технологичният Nasdaq бележи ръст от 1.1%.

Това беше и последната сесия за седмицата, тъй като пазарът днес ще е затворен заради Разпети Петък.

Инвеститорите обаче насочват поглед към очакваните по-късно днес данни за неселскостопанската заетост в САЩ, които ще помогнат за определянето на предстоящите действия на Федералния резерв.

По-рано през седмица излязоха данните за заетостта в частния сектор, които показаха, че тя нараства с по-малко от очакваното през март.

Предварителните очаквания на икономистите от Уолстрийт са, че щатската икономика е създала 239 000 нови работни места през миналия месец, като безработицата се очаква да остане без промяна на ниво от 3.6%, според данни на Bloomberg.

На суровинните пазари днес цените на петрола бележат минимални понижения, като фючърсите на щатския лек суров петрол поевтиняват с близо 0.2%, до 80.46 долара за барел, а тези на брента отстъпват с 0.06%, до 84.94 долара за барел.