Барбара Коркоран си е изградила добро име в света на недвижимите имоти в САЩ, тъй като е в бизнеса от около 50 години.

74-годишният предприемач е едно от главните действащи лица в предаването на ABC Shark Tank. Тя е участвала във всичките 14 сезона на шоуто, като е инвестирала в над 80 бизнеса, според сайта ѝ.

Коркоран също така е автор на няколко книги, както и водещ на бизнес подкаст.

Тя беше гост в подкаста Chicks in the Office и обясни защо насърчава младите хора да инвестират в недвижими имоти възможно най-рано.

„Вярвам, че най-доброто, което могат да направят, е да купят имот възможно най-скоро. Когато преминете границата на 20-те години, егото ви е доста голямо.

Поискайте помощ от родителите си или друг роднина. Никой не купува имот под 40-годишна възраст в Ню Йорк без помощта на семейството си“, казва още тя.

Данни на StreetEasy потвърждават това - средната възраст на закупуване на първи имот в Ню Йорк е 37 години спрямо 34 за страната.

Кога е най-доброто време за покупка на имот?

Отговорът на Коркоран е пределно ясен: „Точно сега“. Според нея, най-добре е имот да се купи възможно най-рано, вместо да се чака по-добър момент.

Коркоран се опитва да купи своя първи апартамент на 26-годишна възраст, но се отказва от сделката за 84 000 долара и губи депозита си, равняващ се на 10%. 

След това са й нужни седем години, за да купи имот. За това съжалява и до днес.

„Трябва да сте в бизнеса с имотите. Ако трябва се молете, заемете пари или откраднете. Може да се кооперирате с някого и да купите“, казва още тя.

През 1973 г. тя основава имотната агенция Corcoran-Simone. Седем години по-късно стартира нова компания Corcoran Group, след като мъжът ѝ я напуска заради секретарката си.

През 2001 г. Коркоран продава бизнеса си за 66 млн. долара.