Нидерландският корабостроител U-Boat Worx представи интериора на хибридна суперяхта-подводница на стойност $27 милиона, вдъхновена от романа на Жул Верн „Двадесет хиляди левги под водата“.

От компанията твърдят, че Nautilus може да служи като частна яхта и напълно функционална подводница.

Описвана като „най-добрия кораб за приключения“ в света, машината може да се гмурка на дълбочина от 150 метра и да покрива диапазон от 3200 морски мили.

Компанията визуализира екстериора на дългия 37.5 метра кораб в края на миналата година, но сега разкрива интериора, създаден в партньорство с дизайнерското студио Officina Armare.

Странният дизайн е повлиян от романа на Верн от 1870 г. „Двадесет хиляди левги под водата“.

Той разказва историята на капитан Немо и неговата подводница Наутилус, докато се впускат в пътешествие в моретата, по време на което екипажът вижда изгубения град Атлантида и стига до Южния полюс.

Nautilus предлага място за седем члена на екипажа и до 10 гости, като разполага с просторни спални, главна каюта със самостоятелен санитарен възел и салон за наблюдение на мецанина, предоставящ панорамна гледка към подводния свят.

Централното пространство, наречено Saloon, е описвано като идеалното място за почивка, забавление или работа.

Салоните на главната и предната палуба са предназначени за забавление и напитки, докато корабът се носи по повърхността.

Той предлага още модерна фитнес зала с бягаща пътека, велоергометър и тежести, а терасата за слънчеви бани включва бар и хидромасажна вана.

Nautilus, предназначен да изследва най-ексклузивните и отдалечени дестинации на Земята, се задвижва от дизелово-електрически двигател и литиева батерия.

Берт Хаутман, главен изпълнителен директор на U-Boat Worx, казва: „Nautilus олицетворява най-добрата комбинация от лукс и иновация. Нашето сътрудничество с Officina Armare води до създаването на един наистина изключителен кораб.

Нашата цел винаги е била да споделяме чудесата на подводния свят с хората по възможно най-безопасния, най-луксозния и удобен начин. Nautilus е реализацията на тази визия.

Каним ви да дойдете и да изпитате сами тръпката от подводното изследване на борда на този единствен по рода си кораб.“

В момента това е концепция, но от U-Boat Worx посочват, че Nautilus може да бъде изработен и доставен в рамките на 30 месеца.