Джейлън Хъртс написа история по-рано през седмицата, след като се превърна в най-високо платения играч в историята на НФЛ с рекорден петгодишен договор на стойност 255 млн. долара. Сделката беше сключена от неговия агент Никол Лин.

След като Хъртс изведе отбора си Филаделфия Ийгълс до Супербоул по-рано през годината, договорът включва гарантирани 179.3 млн. долара и клауза, според която той не може да бъде продаден без неговото съгласие и това на агента му.

Това означава, че куотърбекът ще остане във Филаделфия поне до 2028 г.

Лин представлява Хъртс от самото начало на неговата кариера в НФЛ.

"Много се радвам за моя малък брат Джейлън Хъртс заради това, че се превърна в най-високо платения играч в историята на НФЛ!" написа Лин в профила си в Instagram.

"Благодаря ти, че ми се довери с нещо от такъв мащаб. Спомням си как се явих на интервю в старото ти училище, за да стана твой агент. Аз съм мечтала, но не съм сигурна, че някога съм си представяла, че ще стигнем дотук."

Коя е Никол Лин?

34-годишната Лин проправя нови пътища в повече от едно отношение. Тя е назначена за президент, отговарящ за американския футбол в компанията Klutch Sports Group през 2021 г., след като работи като агент на играчи от НФЛ от 2015 г.

През същата година тя става първата жена, която се присъединява към PlayersRep - една от водещите агенции в НФЛ по онова време. Лин подписва с първия си клиент на 26-годишна възраст.

Тя набляга на подготовката за живота след футбола и е известна с холистичния си подход към начина, по който управлява кариерите на своите клиенти.

Вдъхновението за нейната работа е, че като дете виждала как местни спортисти стават звезди, а след това разрушават живота си и се връщат у дома.

Тя става първата чернокожа жена, която представлява играч, участвал в Супербоул, след като Хъртс и Ийгълс участваха в последния финал на НФЛ.

Лин искала да бъде финансов консултант и първоначално работи на Уолстрийт, след като получава бакалавърска степен. Тя израства в Тълса, Оклахома и като дете е спортувала ръгби и се е изявявала като мажоретка, според статия за нея в Sports Illustrated от миналата година.

Лин посещава и Университета на Оклахома, където изучава право.

През 2021 г. тя издава книга за своя път като спортен агент, а в момента се подготвя телевизионна поредица за нейната история като чернокожа жена агент. Проектът, на който тя е изпълнителен продуцент, е дело на рапъра и телевизионен продуцент 50 Сент.

Как се свързва Никол Лин с Джейлън Хъртс?

Лин първоначално се свързва с Хъртс в Instagram, след като той приключва с колежанската си кариера. "Хей, избра ли се вече агент? Ако не, бих искала да се свържем,” пише тя на Хъртс.

Лин вижда потенциал в куотъррбека, който е оставен на пейката на Университета на Алабама по време на финала на колежанското първенство през 2018 г., а на следващата година се класира отново за финала с отбора на нейния бивш университет Оклахома.

“Амбицирам се, когато ме считат за аутсайдер“, казва Хъртс в интервю за Sports Illustrated от август. “Това разпалва огън в мен. Нещо се случва с мен, защото знам, че мога да ви опровергая. Видях същия огън у Никол.

Тя каза ‘аз съм жена, хората ме пренебрегват, хората се съмняват в мен. Те не ми отдават дължимото уважение. Но аз преодолявам всичко това, точно като теб.’ Тогава установихме, че имаме една и съща визия.”

Хъртс е избран под номер 53 от Филаделфия Ийгълс във втория кръг на драфта в НФЛ през 2020 г.

Кои са другите клиенти на Никол Лин?

Лин има няколко настоящи играчи от НФЛ сред своите клиенти, като Чукуемека Егбуле, спечелилия Супербоул Огбо Окоронкво, Майлс Гарет и избрания в първия кръг на драфта Куинън Уилямс.

Тя също така представлява Уил Андерсън-младши и Биджан Робинсън, които се очаква да бъдат избрани в първия кръг на тазгодишния драфт.

Освен играчи от НФЛ, Лин е представлявала Ерика Лол от American Ballet Theater и професионалната състезателка по софтбол Дженифър Гилбърт.

Когато куотърбекът Бейли Запи е избран от Ню Инглънд Пейтриътс в миналогодишния драфт, тя става първата чернокожа жена в последните седем години, която представлява бял куотърбек в драфта.