Куотърбекът на Филаделфия Ийгълс Джейлън Хъртс удължи договора си с отбора по американски футбол за петгодишен период.

Стойността на контракта е 255 млн. долара, което прави Хъртс най-високо платения играч в историята на лигата и ще го задържи във Филаделфия до 2028 г.

Над 179 млн. долара от сумата по договора е гарантирана за Хъртс.

Сделката е договорена от Никол Лин от Klutch Sports Group - същата агенция, която представлява и суперзвездата на НБА Леброн Джеймс. По-рано през годината Лин се превърна в първата чернокожа жена агент на куотърбек от НФЛ, участвал в Супербоул.

Според НФЛ инсайдъри, договорът на Хъртс съдържа и клауза, според която той не може да бъде продаван, която е първа в историята на Филаделфия Ийгълс. Тя означава, че отборът не може да продаде 24-годишния състезател без писменото му съгласие.

Хъртс беше избран от Ийгълс в драфта през 2020 г. под номер 53 и изведе отбора до Супербоул по-рано през годината, където обаче отстъпи на Канзас Сити Чийфс.

Той завърши на второ място в класацията „Най-полезен играч в НФЛ за сезон 2023 г.", отстъпвайки единствено пред куотърбека на Чийфс Патрик Махоумс.

Хъртс прекарва три години в Университета на Алабама, извеждайки „Аленият прилив“ до два поредни мача за колежанската титла през 2017 и 2018 г. През последната си година в колежанския футбол играе за Университета на Оклахома.