Ръководството на Барселона прави всякакви опити да реши финансовите проблеми, за да успеят да върнат Лионел Меси в клуба, а освен това да вземе и още няколко нови попълнения, пише dsport.bg.

Играчите от първия отбор на клуба са били помолени да се съгласят с намаление на заплатите, за да могат каталунците да са активни на пазара през лятото.

Жоан Лапорта и колегите му се опитват да изпълнят всички правила и да отворят достатъчно място в бюджета, което да им позволи да си върнат Меси.

Таван на заплатите във футбола – всички са съгласни!

Catalan Sport пише, че Барселона вече е поискала от играчите на първия отбор да се съгласят на 15% намаление на заплатите за следващия сезон.

Повечето футболисти нямат нищо против подобно решение на клуба и са готови да се срещнат с Барселона, но както пише Sport, има и такива, които отхвърлиха предложението на Лапорта още в началото.

Съобщава се, че двама играчи на Барселона са отказали да намалят заплатата си с 15%. Това са Франк Кесие и Андреас Кристенсен, които пристигнаха на Камп Ноу това лято.

И двамата дойдоха в Барселона без компенсации и след това се съгласиха на по-ниска заплата, като смятат, че не са длъжни да намалят заплатата си отново.

От клуба са разочаровани от решението на двамата играчи, а това само засили спекулациите, че Кесие може да бъде в трансферния списък още през лятото.

От друга страна обаче Кристенсен се оказа страхотно попълнение и ще бъде интересно да се види как клубът ще реагира на това негово решение.