Нестле България потвърди планираните инвестиции от 15 000 000 лева за 2023 г., независимо от турбуленциите на пазара.

Компанията обяви на традиционната си закуска за партьори и медии старта на Мисия 2023 за възстановяване на опожарените гори в Стамболово.

“Цялата днешна среща е под надслов партньорство. Партньорска среща, партньорска година!

Доверието, почиващо на постоянното изграждане на партньорски отношения с институциите, бизнеса, клиентите и обществото, са най-ценният капитал, който дава възможност за успех, дори в трудни времена", заяви изпълнителният директор на Нестле България Петър Стоилов.

Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България

"А тази година Нестле България успя. Представи изключителни резултати, въпреки икономическите предизвикателства и заедно - като екип, успяхме да доставим органичен ръст в размер на 11.3% спрямо предходна година, което се равнява на повече от 20 милиона български лева.

Моите очаквания са 2023 г. да бъде поредната успешна година и резултатите от първото тримесечие ги потвърждават,” допълни той.

Мениджърът Комуникации за Нестле Югоизточен пазар Нели Ангелова представи Нестле България в ролята ѝ на партньор на българското общество. Компанията работи целенасочено в три ясни направления.

Нели Ангелова, мениджър Комуникации за Нестле Югоизточен пазар

С програмата „Нестле за по-здрави деца“ през образование компанията опитва да мотивира децата, в партньорство с българските училища, детски градини и родителите, да превърнат балансираното хранене, движението и грижата за планетата в траен здравословен навик.

Фокус на националното движение „Нестле за Живей активно“ е отварянето към новите поколения, като постоянно се развиват форматите и новите предизвикателства.

Новината за 2023 г. е мащабната мисия на Нестле България – SOS Залесяване. В партньорство с община Стамболово и експерти от Лесотехническия университет и Министерство на земеделието, Нестле България ще инвестира средства и усилия трайно да възстанови 30 декара опожарена гора на терена на община Стамболово.

„Миналата година започнахме с инциативата „Залесяваме активно“, с която подкрепихме проекта на Столична община „Новата гора на София“. Тогава разбрахме, че това не е лесно, но е и недостатъчно за мащабите на Нестле България.

Искахме да направим нещо голямо, с национално покритие и с много по-голям принос. И така след 6 месеца можем да ви съобщим, че го измислихме. С помощта на ЛТУ и Министерството на земеделието, стигнахме до община Стамболово и мащабната кауза SOS Залесяване,“ каза Нели Ангелова.