Основните индекси на Уолстрийт приключиха вчерашната сесия с повишения, а Dow Jones прекъсна петдневната си губеща серия, нараствайки с 0.3%.

Технологичният Nasdaq Composite оглави ръста за деня с ръст от 0.66%, докато S&P 500 добави 0.3% към стойността си.

Фючърсите на индексите днес остават почти без промяна, като погледите на инвеститорите се насочват към днешната среща между лидерите в Конгреса и президента на САЩ Джо Байдън.

Инвеститорите очакват с нетърпение напредък по сделката за повишение на тавана на дълга преди 1 юни, което от министерството на финансите на САЩ определиха като най-ранната дата, в която страната може да изпадне в просрочие по задълженията си.

Министърът на финансите Джанет Йелън заяви миналата седмица, че липсата на сделка може да предизвика “икономическа катастрофа.”

По-късно днес се очакват и данните за търговията на дребно в САЩ за април, както и изказвания на редица ръководители във Федералния резерв.

Вчера доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от няколко други основни валути, записа понижение от 0.25%, след като преди това докосна петседмичен връх, на фона на преговорите за тавана на дълга.

Днес индексът отстъпва минимално с 0.039%, като японската йена бележи ръст от 0.12% спрямо долара до 135.96.

Доходността по щатските 10-годишни държавни облигации отстъпва с 1.5 базисни пункта, до 3.4906%.

При суровините фючърсите на щатския лек суров петрол поскъпва с 0.49%, до 71.46 долара за барел, докато тези на брента бележат повишение от 0.39% до 75.62 долара за барел.

Спот цената на златото се понижава с 0.2%, до 2 016.75 долара за тройунция.