Основните индекси на Уолстрийт приключиха вчерашната сесия с повишения. Dow Jones добави над 400 пункта, или 1.2%, докато S&P 500 нарасна с 1.19%, а технологичният Nasdaq Composite записа ръст от 1.28%.

Поскъпването на акциите на регионалните банки също допринесе за вчерашния ръст на Уолстрийт. Цената на книжата на борсово търгувания фонд SPDR S&P Regional Bank се повиши с над 7%, докато Western Alliance се оскъпи с над 10%.

Нагласите на инвеститорите изглежда се подобриха, след като от Вашингтон дадоха индикации, че напредват с преговорите относно тавана на дълга на САЩ.

Председателят на Камарата на представителите в Конгреса Кевин Маккарти заяви, че не смята, че САЩ ще изпадне в просрочие по своите задължения. Президентът Джо Байдън също изрази увереност, че законодателите ще стигнат до сделка.

По-късо днес инвеститорите ще очакват и данните за молбите за помощи при безработица в САЩ, за да оценят състоянието на пазара на труда. Също днес трябва да бъдат публикувани и данните за продажбите на същестуващи жилища за април.

На валутните пазари днес доларът пое глътка въздух след поскъпването си спрямо еврото, което отведе щатската валута до нов шестседмичен връх от 1.08105 вчера.

Спрямо японската йена доларът се повиши до най-високото си ниво от три седмици до 137.72 йени 0 само 0.06 йени под най-високото си ниво от 8 март.

Доларът също така се търгува близо до 5.5-месечен връх от над 7 юана, след като премина това ниво от вчера.

Китайската валута е подложена на натиск от поредицата от слаби данни, които предполагат, че азиатската икономика е преминала пика на възстановяването си след COVID-19.

Златото се стабилизира около нивото от 1 981 долара за тройунция, след като в предходната сесия падна до триседмично дъно от 1 974.30 долара.

Петролът поевтинява леко днес, след като вчера брентът и щатският лек суров петрол (WTI) поскъпнаха с по около 2 долара на барел.

Фючърси на брента поевтиняват с 0.22%, до 76.79 долара за барел днес, докато тези на щатския лек суров петрол отстъпват с 0.2 цента, до 72.67 долара за барел.