Основните щатски борсови индекси записаха положителна сесия във вчерашния ден, като S&P 500 и Nasdaq Composite скочиха с 0.94% и 1.51%, респективно, достигайки най-високите си нива на затваряне от август.

Индексът Dow Jones Industrial Average нарасна с 0.34% за деня.

Вчерашните повишение увеличиха ръста на индексите за седмицата, като Nasdaq нараства с 3.3%, а S&P бележи повишение от 1.8% за последните четири сесии.

И двата индекса са на път да запишат най-доброто си седмично представяне от края на март. Dow Jones отчита ръст от 0.7% за седмицата.

Фючърсите и на трите индекса отчитат повишения днес.

Новинитe, свързани с тавана на дълга на САЩ, продължават да привличат вниманието на инвеститорите, като изказване на председателя на Камарата на представителите в Конгреса Кевин Маккарти предполага, че сделка би могло да има още следващата седмица.

Днес не се очакват икономически данни с потенциал да повлияят на пазарите, макар че по-късно през деня ще говори председателят на Федералния резерв Джеръм Пауъл.

Изнесените вчера данни обаче показаха, че по-малък от очаквания брой американци са подали първоначални молби за помощи при безработица през миналата седмица, което намалява вероятността Фед да понижи лихвите преди края на годината.

Пазарите в момента очакват 36% вероятност за повишение на лихвите с 25 базисни пункта при следващото заседание през юни, в сравнение с 10% седмица по-рано, според CME FedWatch.

На валутните пазари днес йената поскъпва с 0.14%, до 138.51 спрямо долара, но се търгува близо до шестмесечното дъно от 138.75, което докосна вчера.

Индексът, който следи представянето на долара спрямо кошница от няколко други основни валути, нараства с 0.077% и е близо до двумесечен връх. Еврото поевтинява с 0.07%, до 1.0761 долара, а британският паунд за последно отстъпваше с 0.14% спрямо „зелените пари“, до 1.2391.

Офшорният юан падна до 7.0677 спрямо долара, което е най-ниското му ниво от 2 декември.

Фючърсите на щатския лек суров поскъпват с 0.64% - до 72.32 долара за барел, а тези на брента отчитат ръст от 0.75% до 76.43 долара за барел.

Спот цената на златото нараства с 0.1%, до 1 956.18 долара за тройунция.