Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос се сгоди за Лорън Санчес - негова партньорка от повече от четири години, съобщи CNN.

Безос и Санчес, бивша журналистка, обявиха връзката си през 2019 г., малко след като и двамата се разведоха с тогавашните си половинки, припомня darik.bg.

От изневяра с икономка до раздели за милиарди: Историите зад най-скандалните разводи

Двойката пази личния си живот до голяма степен далеч от пресата, но съобщенията за годежа им се разпространиха в понеделник, след като се появиха снимки на двойката на яхтата на Безос, на които Санчес изглежда носи годежен пръстен.

Преди това Безос беше женен за Макензи Скот, от която има четири деца. Техният брак продължи 25 години.

Според Forbes, Безос притежава 137.8 милиарда долара, което го прави третия най-богат човек в света.

Една от тайните за успеха на Джеф Безос

Безос беше най-богатият човек в света от 2019 г. насам, преди Илон Мъск да го надмине през 2021 г. Той управляваше Amazon като главен изпълнителен директор - позиция, която заемаше до 2021 г., когато се оттегли. 

Санчес си създаде име като медийна личност, започвайки кариерата си като телевизионен журналист, преди да стане водеща на So You Think You Can Dance и Extra. 

Преди това беше омъжена за Патрик Уайтсел, изпълнителен директор на Endeavour - холдингова компания за таланти и медийни агенции. През 2016 г. Санчес основава Black Ops Aviation - компания за въздушно заснемане.

Джеф Безос изпраща жена си в Космоса

Безос и Санчес, които се виждат от 2018 г., бяха публично разкрити като двойка от National Enquirer през януари 2019 г. - един ден след като той и тогавашната му съпруга Скот подадоха молба за развод. 

National Enquirer съобщиха, че са проследили Безос и Санчес, докато все още са имали други връзки, „през пет щата и 40 000 мили“ в опит да документират извънбрачната връзка. Въпреки че Безос призна за аферата, той твърди, че историята на таблоида е „погрешна и неправилна“. 

Джеф Безос на 59: Историята му във факти

Безос обвини National Enquirerза в изнудване и започна собствено разследване за това как таблоидът се е сдобил със снимки и съобщения между него и Санчес, разкриващи, че той е имал афера. 

Безос предположи, че атаките срещу него може да са политически мотивирани, намеквайки за връзките на National Enquirer с тогавашния президент Доналд Тръмп и правителството на Саудитска Арабия, като и двете бяха подложени на строги репортажи от Washington Post, който Безос притежава. 

В публикация в Medium Безос твърди, че National Enquirer се е опитал да го изнуди с голи снимки, ако не признае, че отразяването на аферата му в таблоида е аполитично.