Работещите в Meta ще трябва да присъстват в офисите на компанията по три дни в седмицата от септември.

Гигантът в сферата на социалните медии е започнал да уведомява вчера служителите си относно новите правила за дистанционна работа, които няма да засегнат настоящите служители, работещи основно от вкъщи.

“Ние сме отдадени на разпределената работа и сме убедени, че хората могат да окажат значимо въздействие върху работния процес както от офиса, така и от вкъщи,” се казва в изявление на говорител на Meta.

“Ние също така сме отдадени на постоянното подобряване на нашия модел на работа, така че да насърчаваме сътрудничеството, отношенията и културата, необходими за това служителите да дават най-доброто от себе си,” допълва той.

Технологичното издание The Information информира първо за обновените правила за дистанционна работа на Meta.

Компанията майка на Facebook първо наложи правилата си за дистанционна работа на всички служители на пълен работен ден през юни 2021 г.

Тогава главният изпълнителен директор на Meta Марк Закърбърг заяви, че в рамките на годината в разгара на пандемията от COVID-19 в компанията са научили, че “добрата работа може да се върши отвсякъде и е още по-оптимистично настроен, че мащабната дистанционна работа е възможна, особено на фона на продължаващото усъвършенстване на дистанционното видеоприсъствие и виртуалната реалност”.

Оттогава обаче много компании, като Amazon и компанията майка на Google - Alphabet, обърнаха курса по отношение на предишните си планове за дистанционна работа и призоваха служителите си да се завърнат в офисите поне по три дни в седмицата.

През март Закърбърг намекна, че ще обнови политиката на Meta, като заяви, че компанията е направила вътрешен анализ, който е показал, че инженерите, които работят в офиса, “вършат повече работа.”

През май Meta проведе последния си кръг големи съкращения, които са част от “годината на ефективност” на компанията, която ще доведе до загубата на приблизително 21 000 работни места.