Шейха Моза бинт Насър Ал-Миснед е публичната съпруга на бившия емир на Катар и определено знае как да привлича погледите.

Високата и елегантна 63-годишна дама, която е втората от трите съпруги на шейх Хамад бин Халифа Ал Тани, си спечели множество нови почитатели в началото на месеца с присъствието си на сватбата на престолонаследника на Йордания принц Хюсеин с Раджа Ал Саиф.

Тя смени няколко тоалета на модна къща Valentino по време на бляскавото събитие.

Въпреки че е относително непознато във Великобритания, семейството на шейха Моза, която е майка на седем деца, притежава небостъргача Shard в Лондон (най-високия в Европа), универсалния магазин Harrods и Олимпийското село.

Нейната държава притежава по-голяма част от Лондон от инвестиционната компания The Crown Estate, която генерира печалби за британското кралско семейство, както и модна къща Valentino, която купува през 2012 г. срещу 700 млн. евро, пише Daily Mail.

Благодарение на своя вкус към модата, шейха Моза, която е майка на настоящия емир на Катар, е описвана като „една от най-елегантните жени в света“.

През 2015 г. тя е включена в Залата на славата на най-добре облечените популярни личности на списание Vanity Fair, а профил в Instagram, който следи нейните тоалети, има над 318 000 последователи.

Нейният съпруг има общо 24 деца и две други съпруги, които обаче нямат публични прояви.

Шейха Моза, която казва, че нейният стил „съблюдава традициите“ и в същото време е „модерен и практичен“, споделя пред Financial Times, че няма стилист, тъй като не „би намерила някой, който да разбира какво иска тя“.