Състоящ се от само пет думи, скорошен туит на гиганта Kraft Heinz предизвика дебат за това как трябва да съхранявате кетчупа си.

„За информация“, започва туитът на базирания в Обединеното кралство клон на компанията за храни и напитки, продължавайки: „Кетчупът. Отива. В. Хладилника!!!”

Kraft Heinz, чийто кетчуп е сред най-популярните подправки в света, споделя изречението с изобилие от пунктуационни знаци във вторник, като туитът достига до над 4 милиона души, съобщава CNN.

Ден по-късно компанията пита обществеността чрез анкета в Twitter дали държи кетчупа си в хладилника. „Къде държите вашия кетчуп? Трябва да е... в хладилника!“ гласи анкетата. Изгежда повечето хора го съхраняват именно така – 63.2% от над 13 000 подадени гласа в анкетата.

Междувременно, 36.8% от анкетираните казват, че предпочитат да съхраняват кетчупа си в шкафа.

Някои потребители на Twitter, изразили неприязън към студения кетчуп, посочват, че бутилките се съхраняват на стайна температура на масите в ресторантите. Други потребители не разбрат необходимостта от дебат, твърдейки, че щом бутилката с кетчуп е отворена, мястото й е в хладилника.

През 2017 г. потребител на Twitter зададе същия въпрос на американския клон на Heinz.

По това време компанията отговори: „Поради естествената си киселинност, кетчупът Heinz е стабилен при съхранение на стайна температура, но след отваряне го съхранявайте в хладилник, за да запазите качеството на продукта.“