Соня Енилова е новият изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД, съобщава darik.bg. Държавното дружество е собственик на инфраструктурата в Зона Изток в най-големия курортен комплекс у нас. 

Енилова е магистър по туризъм, с над 25 години опит в сектора, съобщават от акционерното дружество.

Притежава сертификати в областта на мениджмънта, туризма в икономическо и регионално развитие и пазарната икономика във финансова и социална рамка от Open University, Лондон, Великобритания, Британски съвет в британската индустрия – Мидълсбъро, Великобритания и Престън, Ланкашър, Великобритания.

Член е на Национален  съвет по туризъм на Република България в периода 1998-2022, както и председател на Бургаска регионална туристическа  асоциация от 1998 г. до 2023 г.

От 2001 г. насам е ръководител и ключов експерт в над 30 международни проекти по различни европейски програми и партньорства в областта на туризма и регионалното развитие. Била е член на Съвета на директорите на „Слънчев бряг” АД. 

„Разбирам ясно отговорността, която поемам в управлението на „Слънчев бряг“ АД и благодаря за доверието от страна на колегите ми в Съвета на директорите на акционерното дружество.

Първи приоритет в работата ми, заедно с екипа на „Слънчев бряг“ АД, е да запазим установения ред и правила в комплекса по време на активния летен туристически сезон“, коментира Енилова.

Тя зае поста след кончината на дългогодишния директор на курорта Златко Димитров.