Отдалечена крайбрежна къща, изправена самотно на грандиозен нос и със собствен частен достъп до плажа, се продава за 2.6 млн. евро.

Графската къща ще предложи на новите си собственици изглед към залива Перан и Атлантическия океан край крайбрежието на Корнуол във Великобритания.

Носът, на който е разположена, се слави като район с изключителна природна красота и обект от специален научен интерес.

Lillicrap Chilcott, които продават имота, го описват като „крайбрежна къща от световна класа“. Всички стаи се радват на гледка към бреговата линия или околностите.

Въпреки че самостоятелната къща в момента се намира в „прекрасна изолация“, има планове за изграждане на ваканционно селище с 90 къщи в неизползвания армейски лагер Penhale наблизо.

Лагерът с площ от 16 хектара е създаден от Министерството на отбраната през 1939 г. за обучение на артилеристи и приема до 700 войници наведнъж до 2010 г.

Къщата се намира над него, като предлага и самостоятелна пристройка с една спалня.

По крайбрежието в района са разположени останките на няколко оловни и сребърни мини, а Penhale е една от най-големите в тази област. Тя е регистрирана през 1770 г., въпреки че може и да е по-стара. Данните показват, че в района са добивани мед, желязо, олово и сребро.

Графската къща е построена през 60-те години на 19 век като място за настаняване към близката мина. Пристройката пък е ковачница и дърводелска работилница.

На приземния етаж на Графската къща има кухня/трапезария, трапезария и всекидневна, четири спални и баня на първия етаж и основна спалня, кабинет и баня на последния етаж. Пристройката има отворена кухня/всекидневна, двойна спалня и баня.

„Графската къща е на изключителна позиция на нос със затворен достъп до плажа“, казва Андрю Чилкот от Lillicrap Chilcott.

„Тя е много красива и е абсолютна рядкост. Гледките са сензационни. Носът е район с изключителна природна красота, така че върху него не може да се строи", според имотния експерт.

"Има планове за изграждане на ваканционно селище наблизо, така че скоро няма да е в пълна изолация,“ допълва той.